“WEG MET LAGE EN ONEERLIJKE LONEN!”

Iedereen heeft recht op een veilige en eerlijke werkomgeving

Weg met lage en oneerlijke lonen!

De kleding van Organic Wear heeft het “Fair Wear certificaat” wat betekent dat er geen sprake is van kinderarbeid, de werkers goede leef- en werkomstandigheden hebben en een eerlijk loon uitbetaald krijgen.

Enkel en alleen 100% biologisch katoen

Elk kledingstuk is gemaakt van 100% biologisch katoen.

Geen giftige stoffen die gebruikt worden om het katoen te bewerken of juist te bederven. Een puur natuur product, zonder enige schadelijke stoffen. Weg met die troep!

“WEG MET PLASTIC INKTEN, HET IS 2018!”

Klimaat neutrale kleding, gemaakt met energie dat is opgewerkt door enkel zonne- en windenergie.

De voetprint van de kleding is met 90% gereduceerd door het gebruik van innovatief product design, lage impact biologische katoenproductie, efficiëntie in productie en door het vervangen van het standaard electriciteitsnet door duurzame windenergie.

Doordat de broeikasgassen tot een pre-industrieel niveau gebracht zijn draagt alle kleding de “Climate Neutral” stempel. 

Enkel en alleen inkten op waterbasis

De inkten gebruikt voor zowel de kledingkleur als de bedrukking zijn op waterbasis en niet op PVC (plastic) basis, wat bij de meeste kleding helaas nog wel het geval is. Dan kan je nóg goede, eerlijke kleding hebben, dan wordt het vaak alsnog bedrukt met plastic wat uiteindelijk weer in de ocecanen terecht komt.

Geen plastic soep, het is 2018!

Inkten op waterbasis zijn even lang houdbaar, stinken minder en zijn simpelweg moeilijker om mee te drukken dan plastic. Dit is voor veel drukkerijen en reden om met het gemakkelijke, betrouwbare plastisol te werken.

Organic Wear ziet dit echter als een uitdaging en must, en is inmiddels welbekend met de technieken om het drukken met inkten op waterbasis net zo – al dan niet mooier te kunnen uitvoeren.

“Dierproefvrij en geen dierlijke producten”

Alle kleding is dierproefvrij en draagt het Pe-ta approved vegan keurmerk.

Alle kleding, inkten, schoonmaakmiddelen en meer zijn allemaal dierproefvrij en volledig veganistisch.